artikel

Pommes Soufflées bereiden

Restaurant

Een aardappelcomponent toevoegen aan een hoofdgerecht is nog steeds gebruikelijk in veel Nederlandse keukens. Denk eens aan pommes soufflées. Deze aardappelschijfjes worden omhuld met eiwit en even krokant gefrituurd of gebakken in olie.

Pommes Soufflées bereiden

Als je daarvoor een pan gebruikt, zorg dan dat deze goed heet is. In bijgevoegde tip kun je zien hoe Edzard Delstra van de Stenden University in Leeuwarden de pommes soufflées bakt.

In Misset Horeca nummer 32 van 7 augustus staat een recept van chef-kok Michael Roest van Herberg De Waard van Ternaard. Hij combineert de pommes soufflées met Fries lam, meiknolletjes en een saus van Us Heit bier.

ReceptPommes soufflées

Ingrediënten:

50 g aardappel, Friese Irene €0,05

20 g eiwit €0,10

20 g aardappelzetmeel €0,03

Kostprijs voor 4 couverts: €0,18