artikel

Trend: sober en strak opgedekte tafels

Restaurant

Dure glazen, exclusieve borden voor één gerecht en linnen tafellakens en servetten. Jaren kon het niet op als het op tafel dekken aankwam. De crisis zorgt nu voor een versimpelingstrend.

Trend: sober en strak opgedekte tafels

Kale tafels zijn hip èn goedkoop. Redacteur Demian van der Reijden inventariseerde de trends in tafel dekken en schreef er in Misset Restaurant van 2 oktober een artikel over.

Hieronder een kort overzicht van wat u wel en niet op tafel kunt zetten op dit moment.

In

  • Linnenlook en lopers
  • Glazen schaaltjes op porselein
  • Zilver, goudkleurig of disposable bestek
  • Eierkoch, weckpotjes en reageerbuisjes
  • Grote, ronde wijnglazen
  • Waterglas op voet
  • Bamboe prikkers en mandjes
  • Eén maat glazen
  • Leisteen
  • Ronde borden
  • Melamine
  • Witte borden met een kleurrand

Uit

  • Pastelkleurig linnen
  • Asymmetrische borden
  • Slank designbestek
  • Bloemendesigns op servies
  • Verschillende glazen
  • Borden combineren
  • Gekleurde waterglazen
  • Prikkers met een papierkrul