artikel

Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015 tijdens Gastvrij Rotterdam

Restaurant

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy is op 21 september 2015 gastheer voor de Nederlandse finale van de kookwedstrijd om de Bocuse d’Or.

Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015 tijdens Gastvrij Rotterdam

De wedstrijdorganisatie Bocuse d’Or Nederland wil de wedstrijd in Nederland een groter podium geven en kiest daarom voor Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam als wedstrijdlocatie. De winnaar van de Nederlandse finale plaatst zich in Rotterdam voor de Europese eindstrijd in Budapest in 2016.

Europese finale

Rotterdam is niet alleen de locatie voor de Nederlandse finale van de mondiale kookcompetitie genoemd naar de Franse kok Paul Bocuse. Nederland wil tevens gastheer zijn voor de Europese finale in 2018. Deze zou dan ook in Rotterdam plaats vinden. ‘Rotterdam ontwikkelt zich in hoog tempo tot de ‘gastronomische hotspot’ van Nederland. De stad beschikt over uitstekende verbindingen met binnen- en buitenland en biedt talrijke toeristische attractie’, laat Bocuse d’Or Nederland weten in een persbericht.

Samenwerking

Om de wedstrijd nog meer uit te breiden, is vorige week een samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar getekend met een nieuwe partner, FrieslandCampina Foodservice. ‘We kunnen zo meer chefs, jonge talenten en culinair publiek kennis laten maken met deze unieke wedstrijd’, aldus de wedstrijdorganisator.
Nederland eindigde tijdens de afgelopen editie van Bocuse d’Or op de negende plaats tijdens de wereldfinale in Lyon op 28 januari. Jan Smink was de Nederlandse deelnemer.

Reageer op dit artikel