artikel

Wijn: 6 trends voor het voorjaar

Restaurant

De lente is er. Maar wat drinken we erbij? Aan de hand van een rondgang van Misset Horeca langs zeven wijnleveranciers, signaleren we zes wijntrends. Doe er je voordeel mee voor je voorjaarswijnkaart.

Wijn: 6 trends voor het voorjaar
Wijnimport Bart

1. Kies voor frisse, witte wijnen. Deze passen bij het voorjaar waarin de temperatuur nog fris is. Serveer bijvoorbeeld een grüner veltliner uit Oostenrijk of Slovenië. Of kies voor een klassieker uit de Franse Loire.
2. Zoek naar jonge jaargangen:  ‘verse’ wijnen doen het goed op de lentekaart. Denk daarbij aan jaargang 2014. Wederom is een grüner veltliner een aanrader. De meeste Europese wijnboeren komen nu met verse wijnen op de markt van de laatste oogst. Deze wijnen zijn dan vaak net gebotteld. Ze hebben fijne geuren, stuiven uit het glas en zijn een beetje tintelend.
3. Lichtgekleurde roséwijnen zijn in opmars. Ideaal voor de wijnkaart in de lente. Alvast een voorschot nemen op het terras met mooie rosé wijnen uit diverse gebieden, waarbij die uit de Provence als de standaard gelden. Of kies een Italiaanse pinot grigio ‘blush’: met z’n lichte zoetje in de afdronk.
4. Kies een lager alcoholpercentage. Begin het voorjaar met deze lichte wijnen.
5. Bubbelen blijft populair: schenk eens frizzantes of spumantes in plaats van prosecco.
6. Rood mag, maar serveer ze koel en kies lichtere wijnen met een fruittoon. Bijvoorbeeld een Saint Emilion. Lekker bij lamsvlees.
Meer in Misset Horeca nummer 6 van 21 maart met wijnadviezen.

Reageer op dit artikel