artikel

Fotorepo: Hostellerie De Hamert promoot asperge in Canada

Restaurant

Een delegatie van een van Nederlands bekendste aspergerestaurant, Hostellerie De Hamert in Wellerlooi, was eind maart vijf dagen in Canada om de Limburgse, witte asperge te promoten.

Fotorepo: Hostellerie De Hamert promoot asperge in Canada

Eigenaar Roger Smits, chef Harold Kok, zijn assistent Mick Schemen en Pieter Smits ontvingen enthousiaste reacties van Canadese chefs, politici en journalisten in Britsh Columbia. ‘Ze waren verbaasd hoe smaakvol deze asperge is. Ze kennen vooral de groene asperge’, vertelt Roger Smits. Het gezelschap had 100 kilogram asperge meegenomen van hun vaste teler Martens uit Tienray. Daarmee bereiden ze diverse gerechten op het consulaat bij consul Gert Heijkoop. Bij De Hamert is het witte goud nog niet verkrijgbaar. ‘Het is een seizoensproduct en we wachten tot het weer wat minder onstuimig en meer lente-achtig wordt.’ Volgende week donderdag, 9 april, is de officiële seizoensstart van de asperge in Nederland bij Museum De Locht in Melderslo.

Reageer op dit artikel