artikel

Foto’s The World Rotterdam van Ladage

Restaurant

Ladage heeft sinds deze maand een nieuw horecaconcept in Rotterdam. Naast de bekende formules van de familie, Bram Ladage (patat), Brood Express (brood) en Ezprezzo (koffie), is Ladage sinds kort ook exploitant van The World. Een locatie in hartje Rotterdam, aan Weena, naast het centraal station, in het kantoorpand van Nationale Nederlanden. De hele dag door kunnen mensen hier terecht, voor lunch, diner en borrel.

Foto’s The World Rotterdam van Ladage

Wesley Ladage: ‘Wat het precies is? Je kunt The World het best omschrijven als ’all day meeting and eating’. Een locatie met drie smaken: Aziatisch, Italiaans en Amerikaans, met in totaal maar liefst 520 zitplaatsen. We verkopen er wel hamburgers en potato wedges, maar onze friet krijgt er geen rol. Op honderd meter afstand, op het Kruisplein, zit een Bram Ladage. Als mensen een frietje willen in hun lunchpauze, moeten ze daar heen.’

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam heeft The World geopend.

Bedrijfsrestaurant vrij

Wesley Ladage riep een tijd geleden dat hij wilde groeien in zijn cateringtak. Ladage heeft al een deel van de catering van de Hogeschool Rotterdam met het concept ‘Ladagerie’. ‘Nationale Nederlanden heeft me naar aanleiding van die uitspraak benaderd. ‘Of wij mee wilden schrijven op een tender. Het bedrijfsrestaurant van het kantoor, cateraar Sodexo zat hier, kwam vrij. Het kantoorpand was niet toegankelijk voor mensen van buiten. Nu zijn de eerste drie etages openbaar. De pandeigenaar heeft tijdens de verbouwing echt nergens op bezuinigd. Voor ons is dit echt een droomlocatie. Naast het centraal station. Met 500 parkeerplaatsen. En met op den duur 7500 mensen in de kantoren boven The World. Het pand is nu nog maar voor één derde bezet, zo;n 2500 mensen, maar dat worden er dus 7500.

Lunchen

‘In de eerste weken deden we 400 tot 750 lunches, dat moeten er 1200 worden per dag’. Sinds 10 april is de locatie ook ‘s avonds geopend, dus daar kan Ladage nog niet veel van zeggen. Lachend zegt Wesley: ‘We zijn wel wat gewend. Logistiek en qua personeel komt het wel goed. Mensen moeten natuurlijk wel binnen een half uurtje kunnen lunchen. We werken met front cooking. Met 31 mensen draaien we een lunch, Sodexo stond er met 13. Dus dan mag je ook een ander aanbod verwachten. Alle elementen zijn aanwezig om er een succes van te maken.’ Ladage tot slot: We werken in The World samen met de restaurants Asian Glories en O’Pazzo. Zij zijn een soort onderaannemers van ons.’

Foto’s: ANP Lex van Lieshout en Roel Dijkstra.

Reageer op dit artikel