artikel

‘Bonenborrel’ bij Las Palmas

Restaurant

Tijdens een druk bezochte BonenBorrel in restaurant Las Palmas introduceerde chefkok Herman den Blijker maandag 11 mei zijn nieuwe kookboek ‘Herman over Bonen’. Den Blijker vond het hoog tijd dat Nederland de boon serieus neemt. ‘Bonen zijn namelijk gezond, rijk aan een flinke dosis voedingsstoffen, maar vooral ook erg lekker. Daarmee zijn bonen volkomen gelijkwaardig aan dure superfoods, zonder dat ze je een rib uit je lijf kosten.’ Herman den Blijker biedt met zijn nieuwe kookboek recepten voor ieder moment van de dag, en voor ieder wat wils.

‘Bonenborrel’ bij Las Palmas

Herman over Bonen presenteert allerlei soorten bonen verwerkt in de Hollandse pot, eenpansgerechten, salades en soepen. Ook de fijnproever wordt niet vergeten: voor wie eens een ander boontje wil, geeft Herman bijzondere recepten met onder andere zwarte bonen, mungbonen en adzukiboontjes. Herman den Blijker over bonen: ‘Bonen zijn eigenlijk heel bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat het net groenten, granen en vlees in één zijn, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje.’

Herman den Blijker veld
Tijdens de BonenBorrel werd bekend gemaakt dat twee bruine bonen telers van groentefabrikant HAK Herman den Blijker persoonlijk wilden bedanken voor alle aandacht voor de Hollandse boon. In een filmpje onthulden zij het Herman den Blijker veld, een bruine bonenveld in Zeeland waarvan de opbrengst van de oogst in zijn geheel gedoneerd zal worden aan de Voedselbank in Rotterdam. Zeeland is de bakermat van de Nederlandse bruine bonen en kapucijners. In het kookboek Herman over Bonen is een speciaal hoofdstuk gewijd aan de Zeeuwse bonen en bijbehorende recepten.

 

Reageer op dit artikel