artikel

Horecainterieur: La Dolça, Barcelona

Restaurant

Bij La Dolça in het centrum van Barcelona kom je binnen in een fantasiewereld, zoals ‘Alice in Wonderland of ‘Sjakie en de chocoladefabriek’. De zaak omringt je met een explosie aan kleur en flink uitvergroot fruit.

Horecainterieur: La Dolça, Barcelona

Aardbeien, bosbessen, frambozen, kersen en gigantische bloemen hangen aan het plafond en geven de ruimte een sprookjesachtige sfeer. De tafels hebben de vorm van een gebaksonderzetter. Door de gaatjes van de onderzetter schijnen lichtstralen door het tafelblad. Zo ontstaat een glinsterend landschap van licht en schaduw. Het dessertrestaurant is een uitbreiding van het spraakmakende restaurant Tickets in het centrum van Barcelona. Tickets is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen de Spaanse kookbroers Albert en Ferran Adrià en de broers Borja en Pedro Iglesias. ‘De voort-durende evolutie en het succes van restaurant Tickets vereist een uitbreiding en geeft geboorte aan La Dolça. De nieuwe ruimte is uitsluitend gewijd aan desserts’, aldus de broers Adrià. La Dolca is ‘de kers op de taart’ als je dineert bij Tickets.

Locatie: La Dolça is gevestigd in restaurant Tickets gelegen in het centrum van Barcelona, Avenida Paralelo 164.
Open: oktober 2014
Type: dessertrestaurant. La Dolça is een uitbreiding van restaurant Tickets.
Oppervlakte: 100 m²
Bijzonderheden: meubilair en decoratie is speciaal ontworpen voor La Dolça. Harde kleuren van het fruit in combinatie met zachte tinten in het meubilair zorgen voor een kleurrijk
geheel. Ontwerp van de tafels is geïnspireerd op gebaksonderzetters.
Site: La Dolça
Design: El Equipo Creativo

Reageer op dit artikel