artikel

Jonnie Boer is derde chef van Joselito Lab

Restaurant

Na Ferran Adria (El Bulli, Spanje) en Massimiliano Alajmo (Le Calandre, Italie) wordt Jonnie Boer de derde 3*Michelin chef die het nieuwe recepten boekje van Joselito mag vullen.

Jonnie Boer is derde chef van Joselito Lab

De Librije in Zwolle was het toneel van de presentatie van Jonnie Boer’s receptenboekje voor het Spaanse familiebedrijf Joselito (sinds 1868), die naar eigen zeggen de beste Ibericoham van de wereld produceert.

Tijdens de lunch kregen ruim 20 journalisten uit Spanje en Italië de gelegenheid om Jonnie’s creaties met de ham van Joselito te proeven. Verbazing was er alom over het hoge niveau van de keuken van de Librije.

Joselito kiest elk jaar een topchef (en land) waar ze willen resideren. Dit jaar is het oog op Jonnie Boer gevallen omdat zijn stijl van koken, zoals Jose Gomez Junior vertelt, perfect past bij de produkten; subtiel, kwalitatief en biologisch. Op de vraag of de ham niet te lijden heeft onder de recente publicaties van de WHO zegt Gomez ” Het vlees is puur natuurlijk, glutenvrij, lactosevrij en kent geen zware metalen, de voeding van de varkens en het vlees wordt continue door laboratoria onderzocht”.

Onder de indruk van  ham en vis combinatie

De journalisten waren met name onder de indruk van de vele bereidingen van de ham met vis, schaal- en schelpdieren. ‘Ham en vis combineert super, dat had ik twintig jaar geleden al in mijn kookboek staan’ stelt Jonnie, ‘zeker met deze ongekende Joselito kwaliteit’. Alle  recepten staan op de website van het bedrijf. De presentatie bij de Librije zal het Spaanse en Italiaanse bezoek zeker enorm stimuleren gezien alle loftuitingen van de aanwezige journalisten en de te verwachten exposure hiervan in de Spaanse en Italiaanse culinaire media.

 

Reageer op dit artikel