artikel

‘Als je een aardige babbel hebt en een bord kunt vasthouden kom je een heel eind’

Restaurant

Johan van der Garde (65) en Paul Nijhof (63) runnen al 30 jaar samen Restaurant Galantijn in Zutphen. Hun geheim? ‘Als we open zijn, zijn we er zelf. Altijd, allebei.’ Daarbij durven de heren ook een eigen koers te varen. ‘Aan acties doen we niet meer mee.’  In het begin vloog er regelmatig een stokbrood of een bord door de keuken.

‘Als je een aardige babbel hebt en een bord kunt vasthouden kom je een heel eind’

Wie in Zutphen het station verlaat en richting stad loopt, komt geheid langs Restaurant Galantijn. Al dertig jaar zit op de Stationsstraat in de Hanzestad dit bescheiden restaurant. Ze zijn niet groots, vallen niet al te veel op en toch houden Johan van der Garde en Paul Nijhof zich al dertig jaar staande.

‘Ongeveer 70 procent van onze gasten zijn vaste gasten.  Toeristen en dagjesmensen schuiven vaak aan dankzij het terras dat sinds de herinrichting van de straat voor de deur prijkt.  En dankzij een vermelding in de gidsen van Michelin en GaultMillau komen er ook mensen ‘van buiten’ die zich vooraf verdiept hebben in het aanbod in de stad. ‘We hebben eigenlijk altijd genoeg aanloop gehad’.

Per toeval in het vak

Van der Garde en Nijhof kennen elkaar inmiddels zo’n veertig jaar. Van der Garde werkte als veilingmeester, Nijhof als chef kok bij Le Coquille in Arnhem. Daarvoor leerde hij vak bij De Echoput in Hoog Soeren en Le Philosophe in Apeldoorn. Ze ontmoetten elkaar in het uitgaansleven en kregen een relatie…

Download hier het hele artikel van Restaurant Galantijn met cijfers over omzet en bezetting.

 

Reageer op dit artikel