artikel

Prepluk Verjus: Van reststroom naar basis in de keuken

Restaurant 83

Tijdens een dag plukken in de wijngaard van Diederik Beker ontdekte Arina van Leenen dat er met de trossen van de eerste pluk niks wordt gedaan. Waarom eigenlijk niet? Samen met wijnmaker Diederik Beker deed ze onderzoek naar de mogelijkheden. Ze besloten Prepluk Verjus op de markt te brengen. De friszure basis die perfect te gebruiken is in de culinaire keuken. Bijvoorbeeld in dit recept met zalm en zuurkool.

Prepluk Verjus: Van reststroom naar basis in de keuken

Recept zalm met zuurkool
Tajine van zalm met Prepluk Verjus, zuurkool en rode druiven. Een recept voor twee personen van Jese van Mil, eigenaar van Pepper & Salt Food Communication.

Ingrediënten
500 gram zuurkool
40 gram boter
1 1/2 tl ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
75 ml Prepluk Verjus Goud
150 gram rode druiven
2 x 125 gram zalmfilet
olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Was de zuurkool, laat uitlekken en knijp een beetje uit. Verwarm de boter in een koekenpan met deksel. Schep de zuurkool en 1 tl ras el hanout erdoor. Schenk de helft van de verjus erbij. Dek de pan af en stoof de zuurkool 10 minuten. Haal ondertussen de druiven van de takjes of knip ze in kleine trosjes.

Schep de zuurkool in de tajine. Leg de zalm op de zuurkool. Besprenkel de zalm met de rest van de verjus. Bestrooi met 1/2 tl ras el hanout en een beetje zout. Bedruppel de zalm en druiven met een heel klein beetje olijfolie. Zet de tajine in de oven en laat de zalm in 10-15 minuten gaar worden.

Lees het hele artikel over Prepluk Verjus in Misset Horeca nummer 7.

Reageer op dit artikel