artikel

Hotspot: The Meets, Amsterdam

Restaurant 297

Van ontbijt tot takeaway, zeven dagen per week van 8 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds, verantwoordelijk en lekker. Zonder vegetarisch te zijn.

Hotspot: The Meets, Amsterdam

Laura Bonkers organiseerde met Casa di Yoga yogavakanties op bijzondere plekken over de hele wereld en deed daar inspiratie op voor ‘gezonde’ eetplekken. Daarvan moest er ook een in Amsterdam komen, vond zij. Samen met twee partners werd een voormalige shoarmazaak omgetoverd in een plek voor verant-
woord en lekker eten. Het vinden van de naam was een langdurig proces, in de eerste maand van opening stond er op de gevel: ‘We have fresh food, great juices and seriously good coffee. We don’t have a name yet’. Dat leidde tot veel spontane reacties.

‘Goede koffie is een speerpunt’, vertelt Lisa Marie Hennig. ‘De koffie komt van de lokale topkoffiebrander White Label Coffee en de barista’s zijn getraind door Carlo Barozzi, onze koffiespecialist.’ The Meets is niet vegetarisch maar hanteert de populaire regel van Dutch Cuisine van 80 procent plantaardig en 20 procent vlees. ‘Wil je een stukje vlees of vis dan kan dat natuurlijk, maar je moet je hier ook thuis voelen en lekker kunnen eten zonder dat je het vlees of vis mist’, zegt Bonkers over het concept.

The Meets is maar liefst 14 uur per dag open, van ontbijt met granola tot koffie en lunch, taartjes, snacks en dinergerechten. Het interieur is gedaan door Noun, die ook verantwoordelijk was voor de inrichting van Restaurant C en Baut.

De cijfers:
35 couvers en een bank buiten
80/20 80% plantaardig en 20% vlees of vis
12,50 euro voor de farinata
10 fte’s

The Meets
Cornelis Troostplein 3 Amsterdam
www.themeets.nl

Reageer op dit artikel