artikel

Recept De Hoefslag*: frisse anijscocktail

Restaurant 590

Het team van sterrestauant De Hoefslag in Bosch en Duin won op 23 mei 2016 de persprijs tijdens de vakwedstrijd Slag op de Schelde; de enige kookwedstrijd in Nederland op het water. Het team imponeerde niet alleen met haar smaken van de zeebaars en de Oosterscheldekreeft, maar ook met de presentatie. Bij de kreeft geen wijn, maar een frisse anijscocktail. Bekijk hier de receptuur van deze cocktail.

Recept De Hoefslag*: frisse anijscocktail

Het team bestond uit Marco van der Wijngaard – Dennis Steenbergen – Raoul Meuwese. Bij hun gerecht presenteerde het trio een frisse anijscocktail.

Recept Anijscocktail

Venkel bleekselderij granite
1 dl venkel sap
1 dl bleekselderij sap

Dit vermengen en dan bevriezen, bij het meegeven met een lepel over de bevroren massa schrapen en de schraapsels in het glas doen. (2 eetlepels per glas)

Appel, bleekselderij en pernod sapje
1 dl granny Smit vocht
1 dl bleekselderij vocht
0,1 dl pernod

IMG_4088

Al het vocht met elkaar vermengen en daarvan 1 dl op de granite schenken

Pernod asperge schuim
1 dl pernod
3,5 dl asperge bouillon
1,5 dl ongezoete slagroom
16 gr cortina

Dit alles met elkaar vermengen met de staafmixer en dan in een kidde schenken en hier vervolgens 1 gaspatroon op doen. Vervolgens het schuim op de granite en het sap spuiten, voorzichtig zodat er een dun laagje schuim op blijft drijven (ongeveer 40 gr per cocktail)

IMG_4068

Garnering
De cocktail afmaken met een venkel bloem en wat takjes bronzen venkel, dit mooi op het schuim dresseren. Dan als laatste een steel van een mini bleekselderij in de cocktail steken, deze dient als een roerstokje.

Team Kromme Watergang wint slag op de Schelde 

Foto’s Slag op de Schelde 2016

Recept Kromme Watergang**: Zeebaars en asperge

Recept De Hoefslag:Oosterscheldekreeft en zeebaars

Reageer op dit artikel