artikel

Topchefs en hun zomergerechten

Restaurant 1624

De zomer is in volle gang en alhoewel de temperatuur buiten soms wat tegenvalt, wordt er in de keukens van de restaurants volop gewerkt. Zomerkleuren als geel, oranje en rood beheersen het brood. Eetbare bloemen en knoppen zorgen voor de finishing touch bij de opmaak van het bord.

Topchefs en hun zomergerechten

V oor chefs zijn de hedendaagse trends van groente, het hele beest, verantwoord, lokaal en no waste bijna een tweede natuur. Dick Middelweerd zweert bij de lichte keuken met beperkt gebruik van boter en heeft een innige samenwerking met zijn groentetelers. Nel Schellekens weet niet beter dan het hele dier te gebruiken. Jim de Jong is vanaf het begin van zijn carrière al geboeid door groente en Geert Burema past al jaren zo’n beetje alle ‘natuurlijke’ trends toe bij Merkelbach, in het mooie park Frankendael.

Reageer op dit artikel