artikel

Favoriete keukentool van Jasper van de Vin, Cucina del Mondo in Heerden

Restaurant 3915

Een stagiair van de sterrenklas in de keuken is heel mooi, maar er zijn chefs die meer hechten aan hun favoriete keukentool om de gast tot een culinaire extase te brengen. Bij de een is het de persoonlijke inscriptie op het keukenmes, de ander vertrouwt helemaal op de perfectie van de sous vide. Chef Jasper van de Vin van Cucina del Mondo in Heerlen vertelt over zijn keukenheld: de eiertikker.

Favoriete keukentool van Jasper van de Vin, Cucina del Mondo in Heerden

Jasper van de Vin bouwt – ondanks zijn jonge leeftijd (19 jaar) – aan een indrukwekkend curriculum vitae. Tijdens zijn studie aan de hotelschool in Hasselt (België) deed hij ervaring op bij Kasteel Erenstein en Bij Walther (allebei in Kerkrade) en La Griotte (Landgraaf). Aan het einde van zijn studie begon hij als stagiair bij Cucina del Mondo, waar hij ook een dienstverband aangeboden kreeg.
Zijn favoriete keukenhulp is een beetje apart.

Verliefd op de eiertikker

Jasper van de Vin‘Bij Cucina ben ik helemaal verliefd geworden op de eiertikker, dat is een beetje een verzamelobject van de chef Servais Tielman. Hij heeft er inmiddels een kleine twintig verzameld. ‘De tikker is een heel handige keukentool. Zeker bij onze amuse van een eitje gevuld met walnoot, kokos en truffel. De tikker is handig en precies bij het bepalen van de breuklijn van het ei. Zo presenteren we iedereen een perfect en gelijk gevuld ei. De tikker aan tafel gebruiken, is wat risicovol. Het gaat wel eens mis waardoor er eigeel op de gast terecht kan komen, daarom gebruiken we het alleen in de keuken.’ Uit de collectie heeft de tikker met de springveer de voorkeur van Van de Vin: ‘Die laat het ei mooi in de lucht springen. Een beetje spektakel in de keuken is altijd leuk voor de sfeer.’

Reageer op dit artikel