artikel

Recept Vis & Seizoen: Rauw gemarineerde coquilles (Tiradito)

Restaurant 427

De Stichting Vis & Seizoen wil de visconsumptie en het visaanbod in de horeca structureel verduurzamen. In dit recept een hoofdrol voor de sint-jakobsschelp of wel de coquille.

Recept Vis & Seizoen: Rauw gemarineerde coquilles (Tiradito)

Coquilles zijn een traktatie, niet voor niets wordt dit schelpdier wereldwijd geconsumeerd. Men treft de Noorse coquille aan in de wateren van Noorwegen en de Britse eilanden tot aan Noord-Afrika. De coquille leeft tot op een diepte van 180 meter.

Seizoen en duurzaamheid

Het seizoen van de Noorse coquille is van eind augustus tot en met mei. De coquille wordt op een duurzame wijze gevangen, hand gedoken door duikers en heeft daardoor een groene status.

Recept coquille recept coquille

Ingrediënten

10 Coquilles
Limoensap
Rode peper
Verse koriander
Vanillezout
Olijfolie

Werkwijze

  • Maak de schelpen open en haal de noot, het witte vlees, uit de schelp.
  • Spoel de noten 5 minuten onder koud stromend water.
  • Dep de nootjes goed droog met keukenpapier.
  • Snijd de nootjes in dunne plakjes. Plet ze eventueel licht tussen slagersfolie.
  • Verdeel over de borden en marineer met rode peper, limoensap en koriander en laat ongeveer 15 minuten intrekken.
  • Breng op smaak met vanillezout, rasp van limoen en druppel er wat olijfolie over.

Toepassingen

  • Als onderdeel van een voorgerecht met componenten van avocado, aardappel en mais.

Vis & Seizoen

Stichting Vis & Seizoen (sinds 2005) is een initiatief van Versvishandel Jan van As en heeft als doel de visconsumptie en Recept Vis&Seizoenhet visaanbod in de horeca structureel te verduurzamen. Dit recept is ontwikkeld samen met Gastronomixs van Jeroen van Oijen & Inge Meijs.

>> Meer recepturen van Vis & Seizoen op Misset Horeca

 

Recepten vis

Img schol vierkant 80x80

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels