Stijgers GaultMillau 2018

Stijgers GaultMillau 2018
Jan Sobecki van Tribeca

De belangrijkste stijgers in GaultMillau 2018 op een rij. Met onder andere Tribeca, De Groene Lantaarn, @moshik, Damianz, Beulings, Bak en De Kas. Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15 punten).

Puntentotaal 2018Puntentotaal 2017Naam bedrijfPlaats bedrijf
 19 18 Tribeca  Heeze
 1817 De Groene Lantaarn  Zuidwolde
 17,5 17 Vermeer  Amsterdam
 17,5 16,5 @moshik Amsterdam
 17,5 16,5 't Nonnetje Harderwijk
 17 16,5 Taiko Asian Cuisine Amsterdam
 16,5 16 HanTing Cuisine Amsterdam
 16,5 16 Zarzo Eindhoven
 16,5 16 Meliefste Wolphaartsdijk
 16 15 Wiesen Restaurant Eindhoven
 16 15 Puur Zee by Imko Wijk aan Zee
 16 15 Wolfslaar Restaurant Breda
 16 15 Niven Rijswijk
 15,5 15 Le Hollandais Amsterdam
 15,5 15 Jacobsz Amsterdam
 15,5 15 Sinne Amsterdam
 15,5 15 Breda Amsterdam
 15,5 15 Karel 5 Utrecht
 15,5 15 Sazanka (Okura) Amsterdam
 15,5 15 De Vlindertuin Zuidlaren
 15,5 15 Fitzgerald Rotterdam
 15 14 Kasteel Engelenburg Brummen
 15 14 Rantree Maastricht
 15 14 En Pluche Amsterdam
 15 14 MOS Amsterdam Amsterdam
 15 13 Bak Amsterdam
 15 13 Beulings Amsterdam
 15 13 Restaurant De Kas Amsterdam
 15 14 De Schans Montfoort
 15 14 Fris Haarlem
 15 14 In den Doofpot Leiden

Jarno Eggen
Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Éen van de grote stijgers in GaultMillau 2018.

Meer over GaultMillau 2018 in het speciale dossier...

Gault&Millau 2018 – feiten en cijfers

  • De Gault&Millau-gids 2018 telt 35 nieuwe vermeldingen; 25 restaurants zijn uit de gids verdwenen.
  • Stijgers: 57, waarvan 1 met 3 punten, 5 met 2 punten, 1 met 1½ punt, 37 met 1 punt en 13 met ½ punt
  • Dalers: 16, waarvan 1 met 4,5 punten, 1 met 2 punten, 8 met 1 punt en 6 met ½ punt
  • De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.
  • De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, (beide 19,5), De Leest, Tribeca (beide 19 punten).
  • Speciale aandacht voor duurzame restaurants – speciale Duurzaam Restaurant van het Jaar Award naar restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam.
  • Speciale aandacht voor Aziatische restaurants (37) en visrestaurants (20).
  • Ruim 240 Prijs | Plezier restaurants in de gids – max. 40 euro voor 3-gangenmenu.
  • 35 nieuwe restaurants, met Le Restaurant (17 punten – opnieuw in de gids), AIRrepublic (16 punten), The French Connection, De Jong en Voltaire (15 punten) als hoogst genoteerde nieuwkomers.
  • 22 restaurants Veelbelovend: volgend jaar stijging mogelijk als de lijn van dit jaar wordt voortgezet.
  • Belangrijke dalers: De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel, Bolenius
  • Belangrijke stijgers zijn o.a.: Tribeca, De Groene Lantaarn, &moshik, Damianz, Beulings, BAK en De Kas.
  • Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15)
  • Belangrijkste Awards: Chef van het Jaar: Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë (Daalder).