artikel

Stijgers GaultMillau 2018

Restaurant 6404

De belangrijkste stijgers in GaultMillau 2018 op een rij. Met onder andere Tribeca, De Groene Lantaarn, @moshik, Damianz, Beulings, Bak en De Kas. Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15 punten).

Stijgers GaultMillau 2018
Jan Sobecki van Tribeca
Puntentotaal 2018 Puntentotaal 2017 Naam bedrijf Plaats bedrijf
 19  18  Tribeca   Heeze
 18 17  De Groene Lantaarn   Zuidwolde
 17,5  17  Vermeer   Amsterdam
 17,5  16,5  @moshik  Amsterdam
 17,5  16,5  ’t Nonnetje  Harderwijk
 17  16,5  Taiko Asian Cuisine  Amsterdam
 16,5  16  HanTing Cuisine  Amsterdam
 16,5  16  Zarzo  Eindhoven
 16,5  16  Meliefste  Wolphaartsdijk
 16  15  Wiesen Restaurant  Eindhoven
 16  15  Puur Zee by Imko  Wijk aan Zee
 16  15  Wolfslaar Restaurant  Breda
 16  15  Niven  Rijswijk
 15,5  15  Le Hollandais  Amsterdam
 15,5  15  Jacobsz  Amsterdam
 15,5  15  Sinne  Amsterdam
 15,5  15  Breda  Amsterdam
 15,5  15  Karel 5  Utrecht
 15,5  15  Sazanka (Okura)  Amsterdam
 15,5  15  De Vlindertuin  Zuidlaren
 15,5  15  Fitzgerald  Rotterdam
 15  14  Kasteel Engelenburg  Brummen
 15  14  Rantree  Maastricht
 15  14  En Pluche  Amsterdam
 15  14  MOS Amsterdam  Amsterdam
 15  13  Bak  Amsterdam
 15  13  Beulings  Amsterdam
 15  13  Restaurant De Kas  Amsterdam
 15  14  De Schans  Montfoort
 15  14  Fris  Haarlem
 15  14  In den Doofpot  Leiden
Jarno Eggen

Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Éen van de grote stijgers in GaultMillau 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over GaultMillau 2018 leest u in ons speciale dossier…

Gault&Millau 2018 – feiten en cijfers

  • De Gault&Millau-gids 2018 telt 35 nieuwe vermeldingen; 25 restaurants zijn uit de gids verdwenen.
  • Stijgers: 57, waarvan 1 met 3 punten, 5 met 2 punten, 1 met 1½ punt, 37 met 1 punt en 13 met ½ punt
  • Dalers: 16, waarvan 1 met 4,5 punten, 1 met 2 punten, 8 met 1 punt en 6 met ½ punt
  • De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.
  • De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, (beide 19,5), De Leest, Tribeca (beide 19 punten).
  • Speciale aandacht voor duurzame restaurants – speciale Duurzaam Restaurant van het Jaar Award naar restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam.
  • Speciale aandacht voor Aziatische restaurants (37) en visrestaurants (20).
  • Ruim 240 Prijs | Plezier restaurants in de gids – max. 40 euro voor 3-gangenmenu.
  • 35 nieuwe restaurants, met Le Restaurant (17 punten – opnieuw in de gids), AIRrepublic (16 punten), The French Connection, De Jong en Voltaire (15 punten) als hoogst genoteerde nieuwkomers.
  • 22 restaurants Veelbelovend: volgend jaar stijging mogelijk als de lijn van dit jaar wordt voortgezet.
  • Belangrijke dalers: De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel, Bolenius
  • Belangrijke stijgers zijn o.a.: Tribeca, De Groene Lantaarn, &moshik, Damianz, Beulings, BAK en De Kas.
  • Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15)
  • Belangrijkste Awards: Chef van het Jaar: Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë (Daalder).
Reageer op dit artikel