artikel

Recept Vis & Seizoen: Sandwich van schol

Restaurant 508

De Stichting Vis & Seizoen wil de visconsumptie en het visaanbod in de horeca structureel verduurzamen. In dit recept een hoofdrol voor schol. 

Recept Vis & Seizoen: Sandwich van schol

Schol is een bekende platvis in onze Europese wateren. Kenmerkend aan een platvis is dat de ogen zich boven op de kop bevinden. De buikzijde is wit van kleur. Schol voedt zich met kleine bodemvisjes maar ook schaaldieren staan op het menu.

Seizoen en duurzaamheid

Schol is een echte zomervis! Het seizoen van de schol is van mei tot en met december. Het is verkrijgbaar onder het MSC label en indien deze in de juiste periode is gevangen, mag de schol het Vis&Seizoen label dragen. Een goed alternatief is de griet, tongschar of scharretong.

Recept Sandwich van Schol

Ingrediënten

2 kilo scholfilet
2 theel. kurkuma
4 teentjes knoflook, gehakt
2 rode paprika’s
2 eetl. witte wijn
1 takje koriander
1 rode ui
1 eetl. limoensap
2 eetl. plantaardige olie
1 peper en zout

Werkwijze

· Snijd de paprika’s en rode ui heel fijn.
· Maak de vis schoon en leg in een passende bak.
· Meng alle andere ingrediënten met elkaar.
· Laat de vis hier minimaal 2 uur in marineren.
· Verhit hotstones tot 250°C in een oven.
· Leg de hotstones in een passend bakje of mandje, eventueel met geurende kruiden of hooi.
· Bestrooi de stenen met zout of vet ze in met olie.
· Leg de geportioneerde schol aan tafel op de hete steen en laat enkele minuten garen.
· Laat de gast het zelf bij het gerecht leggen of serveer het uit.

Toepassingen

· Te gek als tafelbereiding!
· In een compositie met componenten van cassave.
· In een compositie met componenten van avocado, mais, tomaat of aardappel.

Vis & Seizoen

Stichting Vis & Seizoen (sinds 2005) is een initiatief van Versvishandel Jan van As en heeft als doel de visconsumptie en Recept Vis&Seizoenhet visaanbod in de horeca structureel te verduurzamen. Dit recept is ontwikkeld samen met Gastronomixs van Jeroen van Oijen & Inge Meijs.

>> Meer recepturen van Vis & Seizoen op Misset Horeca

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels