artikel

Culinaire sessies moeten bezoekers verrassen op Bio-beurs

Restaurant 1705

Jeroen van Deursen, chef-kok van eko-restaurant Koetshuis Rhederoord, komt verschillende proeverijen verzorgen op het Foodplein van de Bio-beurs op 17 en 18 januari 2018. Twee dagen lang zal Jeroen in sessies van ongeveer 30-45 minuten de bezoekers van de beurs culinair verrassen met allerlei heerlijke gerechtjes bereid met biologische producten.

Culinaire sessies moeten bezoekers verrassen op Bio-beurs
Chef-kok Jeroen van Deursen verzorgt op de Bio-beurs verrassende proeverijen.

Restaurant Koetshuis Rhederoord is te vinden op het prachtige Landgoed Rhederoord in het dorpje De Steeg, vlakbij Arnhem. Het restaurant werkt met bijzondere producten: zoveel mogelijk biologisch en het liefst wat de streek en het seizoen te bieden hebben. Zo draagt het restaurant bij aan het creëren van een pesticidevrije wereld en aan het terugbrengen van de CO2-emissies die ontstaan door transport. Voor Jeroen is de keuze voor biologisch erg makkelijk: ‘De authenticiteit en kwaliteit van de producten spreken voor zich. Het keurmerk voor biologisch eten geeft ons de garantie dat er niet met ons voedsel gerommeld wordt. In het Koetshuis Rhederoord hebben we inmiddels ook het EKO horeca-certificaat mogen ontvangen.’

Lees meer: Tips om duurzaam te ondernemen in de horeca

Culinaire presentaties

Standhouders van de Bio-beurs hebben de mogelijkheid een proeverij, bereid door Jeroen van Deursen, te boeken. Zo worden de producten van standhouders op een unieke manier onder de aandacht van de beursbezoekers gebracht. Jeroen maakt een voorstel om de producten op een aantrekkelijke manier te presenteren aan bezoekers en maakt er een speciale culinaire proeverij van op het Foodplein.

Standhouders die producten aanleveren, krijgen de gelegenheid om zelf het unieke verhaal achter de producten aan het publiek te vertellen. De producten worden twee dagen lang gepresenteerd op het Foodplein. De proeverijen worden opgenomen in het programma van het Foodplein. De Bio-beurs is dé plek om potentiële klanten, relaties en collega’s te ontmoeten.

Leestip: Tips en adviezen over duurzaam ondernemen

Pureness en BioMechaTech

Van boer tot bord: iedereen uit de biologische sector is aanwezig. Van 10.000 bezoekers van de beurs vorig jaar, was 89 procent actief in de biologische sector of geïnteresseerd om met bio aan de slag te gaan. Zo waren er boeren, winkeliers, producenten, onderzoekers, horecaondernemers en handelaren. Behalve het Foodplein, zijn er diverse andere pleinen en zo’n 350 stands. Nieuw dit jaar zijn de beursonderdelen Pureness en BioMechaTech, waarbij Pureness zich richt op beauty, wellness en health. Daarnaast zijn er tijdens de beursdagen diverse lezingen, workshops en demonstraties. Tickets voor de beurs zijn te verkrijgen via de website van de Bio-beurs. 

Reageer op dit artikel