blog

Jonge honden gezocht

Restaurant

Bij de laatste editie van de Nederlandse finale om de Bocuse D’Or in 2008 waren er al een paar relatief jonge chefs actief. Ik herinner me Dennis Huwae (foto) en Geert-Jan Vaartjes. Voor de wedstrijd van 12 oktober 2009 in Tilburg worden speciaal jonge koks opgeroepen om ook mee te doen. Er zijn vier plekken voor hun gereserveerd.

Jonge honden gezocht

Tijdens de laatste editie van de Bocuse-strijd in Lyon, afgelopen januari en ook in de Europese voorronde in Stavanger, viel mij op dat er bij de andere landen veel ‘jonge honden’ achter de kachel stonden. Zoals de latere winnaar, Ger Skeie. Deze jonge Noor maakte indruk. Zijn jong elan en enthousiasme sprong in het oog. De twintiger ging uiteindelijk met de winst aan de haal.

Nederland barst van het talent. Kijk maar naar ons jeugdwedstrijdteam onder leiding van Onno Kokmeijer. Verder hebben we sterklassers die in Eindhoven in opleiding zijn voor Meesterkok.

Maar ook bij het Nationaal Kampioenschap voor leerlingen en bij De Goude Garde zag ik jonge chefs die veelbelovend zijn. De winnares van de afgelopen garde, Zoë Lensen, viel op door haar creativiteit en ordelijke manier van werken.

Deze jonge chefs zou ik graag terug zien in Tilburg. Wie durft?

Bekijk hier de oproep van André van Doorn:

Reageer op dit artikel