blog

Deadline in zicht

Restaurant

Als journalist is het voor mij bijna een dagelijkse uitdaging om een deadline te halen. Ook voor chefs is er elke dag de spanning om alle gerechten op tijd op de pass te hebben staan. Voor het Nederlandse team aan de Bocuse D’Or Europe op 8 juni aanstaande, is de eerste deadline in zicht.

Deadline in zicht

Voor het einde van deze maand moeten de recepten ingeleverd zijn bij de wedstrijdorganisatie. Het is niet zo maar een paar A-4tjes uitdraaien en mailen. Nee, er zijn tal van voorwaarden hoe het eruit moet zien. Dus nadat er al eerder gebrainstormed is over wat er op de wedstrijdschalen komt te liggen, moet er proef gekookt worden en dient alles ook op recept en foto te staan. Geen sinecure.

Natuurlijk ben ik –net als jullie- benieuwd wat de Nederlandse deelnemer Marco Poldervaart en zijn commis Jan Smink gaan maken. Maar ook hier zijn er weer regeltjes. Zo mogen er geen foto’s en recepten in de publiciteit worden gebracht voor de daadwerkelijke wedstrijddag. Anders dreigt diskwalificatie. En dat willen we niet mee maken met de verkeerde binnenbocht van de Friese schaatser Sven Kramer nog vers in ons geheugen. Friesland zal trouwens de boventoon voeren in de gerechten van het Nederlandse team dat uit drie Friese chefs bestaat. Verder zal er kalfsvlees en heilbot op het wedstrijdmenu staan. En daar moeten we het voorlopig meedoen.

Eerder verschenen:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels