blog

Bocuse-koorts

Restaurant

Nog een paar nachtjes slapen en dan op 30 juni is het zover. Dan reist Wim Klerks met zijn maatje Ronald Bellaart af naar Stavanger voor de Bocuse D’Or. Deze laatste week neemt de wedstrijdspanning toe. Is er genoeg geoefend? Zijn alle ingrediënten besteld en staan alle apparaten klaar. Het vliegtuig dreigt nu al overgewicht te hebben, zoveel spullen neemt het Nederlandse team mee, zo heb ik uit betrouwbare bron vernomen.

Bocuse-koorts

In Stavanger zijn ze ook al helemaal klaar voor de eerste editie van de Europese voorronde. Hotels en restaurants zijn volgeboekt. Uit heel Europa komen verschillende teams naar de Noorse stad.

Niet alleen bij de Nederlandse deelnemers maar ook met de groep mensen die meereizen, groeit het enthousiasme. Deze groep bestaat uit verschillende koks, sponsors en journalisten.

Net als bij de voetbalsupporters die deze maand naar Zwitserland gingen, heerst er een soort koorts. Dit keer geen oranje maar Bocuse-koorts. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Wim gaat bij de eerste zeven eindigen en een ticket naar de internationale finale in Lyon bemachtigen.

De oranje-spullen en de welpies kunnen mee in de koffer. En onderweg in het vliegtuig zullen we ons buigen over een pakkende yel. ‘Hup Wim’ is niet genoeg. ‘Wim is a winner,’ klinkt al beter.

Reageer op dit artikel