blog

De spanning stijgt

Restaurant

Het Nederlandse team is op zondag goed aangekomen in Lyon. De spanning stijgt. Zeker als het team hoort over de pech die het Nederlandse patisserieteam heeft gehad. Hun wedstrijdstuk is ingestort, nog voor de beoordeling.

De spanning stijgt

De maandag staat in het teken van voorbereidingen. ‘We hebben veel in de bus gezeten en zijn van a naar b en van b naar a gereden, vertelt coach Marco Poldervaart ’s avonds. Om 21 uur zijn de heren nog bezig de wedstrijdkeuken in te richten. Niet alles wordt er ingezet uit angst voor diefstal. Verder zijn er nog geen zenuwen. ‘Laat maar komen die wedstrijd’, vindt de coach.

Ook Andr’e van Doorn, het Nederlandse jurylid, is op maandag aangekomen. Hij is herstellende van de griep maar heeft naar eigen zeggen ‘het ergste achter de rug.’ Proeven is voor hem geen probleem. Na loting blijkt dat hij -net als in Stavanger- in de visjury zit. Dit keer zijn er geen geruchten over favorieten. Het is afwachten hoe het morgen tijdens de wedstrijd met het team gaat. De spanning loopt op. Samen met de Nederlandse delegatie hier in Lyon duimen we voor Wim en Ronald.

Reageer op dit artikel