blog

Driesterrenrandje

Restaurant

In Frankrijk is het de normaalste zaak van de wereld. Naar een wedstrijd als Bocuse D’Or sturen ze een kok die uit een sterrenkeuken komt. En wel uit een driesterrenzaak. Nederland heeft een wedstrijdtijger als deelnemer. Wim Klerks is doorgewinterd. Zo neemt hij van 18 tot 23 oktober deel aan de kookkampioenschappen in Erfurt. Het gaat daarbij om de vierjaarlijkse culinaire manifestatie IKA. En als hij terug is in Nederland, doet hij op maandag 27 oktober mee aan de Culinaire Prix Tatinger. Zo blijft hij in vorm.

Driesterrenrandje

» Goud voor Nederland kookteam in Erfurt

Maar met alleen een goede wedstrijdmentatliteit en –discipline kom je er niet. Daarom heeft Klerks de beschikking over een denktank, een team van topkoks die zijn klankbord zijn.

Een van hen is driesterrenchef Jonnie Boer. Laatst zijn Wim en zijn coach Marco Poldervaart naar zijn restaurant geweest ‘op stage’. Drie dagen lang volgden ze in de Librije in Zwolle de werkzaamheden van de brigade. Dat leverde tal van ideeën op. Welke dat concreet zijn, mag Wim nog niet verklappen want de recepturen moeten geheim blijven tot aan de wedstrijd.

Maar wat Wim wel kwijt wil, is dat hij wat slimme technieken van Jonnie gaat overnemen en ook een aantal garnituren uit de Librije-keuken mag gebruiken. Zo krijgt de Nederlandse inzending in Lyon toch een driesterrenrandje..

Reageer op dit artikel