blog

Fotomodel

Restaurant

Het wedstrijdteam mag dan volop bezig zijn met de voorbereidingen, ook achter de schermen zijn vrijwilligers en professionals in de weer met Bocuse D’Or. Het virus grijpt steeds verder om zich heen.

Fotomodel

Naast koken op smaak en mooie gerechten maken, is presentatie een belangrijk onderdeel. Ons wedstrijdteam kan natuurlijk goed voor de dag komen met hun gloednieuwe koksbuizen.

Maar er is ook pr nodig. In Stavanger zal het Nederlandse team tam tam moeten maken om de andere deelnemers, de pers en de jury te laten weten dat de Nederlanders er zijn.

Hoe ze dat gaan aanpakken, heb ik nog niet vernomen maar als het Nederlandse team doorstoot naar de finale in Lyon is promotie een wedstrijdonderdeel. Je kunt een prijs winnen voor de beste pr cq poster.

Bij de laatste editie van de Bocuse D’Or in Lyon in 2007 heb ik me vergaapt aan die posters. De ene was nog mooier dan de andere. De chefs zagen eruit als ware fotomodellen. Die van de Noorse chef, Sven Erik Renaa, vond ik stiekem het stoerst. Hij stond als een koning in de Noorse Zee (foto). Heel ruig en Noors. Verder waren er naast persmappen vol informatie over de chefs, tasjes gevuld met buttons en sjaaltjes. Echte merchandising zoals bij popsterren.

Voor de persmap bij de Nederlandse finale in Tilburg zijn er al mooie foto’s gemaakt van Wim en Ronald maar dat kan natuurlijk nog veel extremer. Een polderlandschap met wolkenlucht, molens en twee chefs op een bakfiets lijkt me wel wat. Typisch Hollands. Heeft u nog suggesties?

Reageer op dit artikel