blog

Kans berekenen

Restaurant

Het is aftellen geblazen voor de deelnemers aan de Bocuse D’Or in Lyon. Zo ook voor de Nederlandse. Zondag de 25e januari vertrekt het Nederlandse team per vliegtuig naar Lyon. Maandag volgt jurylid André van Doorn, pers, sponsors en supporters. Er gaat een hele Nederlandse delegatie mee.

Kans berekenen

De spanning stijgt. Hoe gaat Nederland het doen op het internationale podium? Er zijn 24 deelnemers uit de hele wereld. Wim Klerks en Ronald Bellaart koken op de eerste wedstrijddag samen met elf andere teams. Vanuit keuken nummer 5 serveren ze om half drie het visgerecht en om vijf over drie het vleesgerecht. Daarna begint het lange wachten. En het volgen van de concurrentie. Op woensdag 28 januari om 18 uur volgt de uitslag.

Hoe liggen de kansen voor Nederland? In theorie is het 1 op 24 dat Nederland wint. De meningen zijn verdeeld. De achterban hoopt op een plek bij de eerste tien en droomt van een klassering bij de eerste zeven.

Gezien de kwaliteiten en ervaring van de Nederlandse kandidaat, zijn er hoge verwachtingen. Ook de stalen zenuwen van Klerks zijn een pré. Maar er zijn teveel andere factoren van invloed. De vorm van de dag is het allerbelangrijkst. De uitslag voorspellen, dat blijft gokken. Kans berekenen, heeft geen zin. Afwachten dus tot woensdag 28 januari, 18.00 uur.

Reageer op dit artikel