blog

Mooie line-up

Restaurant

Het belooft een spannende kookstrijd te worden op 12 oktober in De Rooi Pannen in Tilburg. In de nieuwsbrief Gourmandises van de Stichting Bocuse D’Or Nederland is het deelnemersveld van de Nederlandse finale om de Bocuse D’Or bekend gemaakt. Het belooft een spannende kookstrijd te worden. Een mooie line-up van ervaren wedstrijdkoks maar ook van jong talent.

Mooie line-up

Bekende namen sieren de kandidatenlijst. Zoals wereldkampioen koken Toine Smulders van Villa Copera uit Tolkamer die eerder dit jaar de Gouden Koksmuts en de Wynand Vogel Bokaal wist te winnen. Hij lijkt daardoor zwaar favoriet maar er zijn nog meer kampioenskoks: Marco Poldervaart van Gastronoom in Harlingen won in 2007 de Gouden Koksmuts. In de laatste editie van Bocuse D’Or was hij de coach namens het Nederlandse team. Hij heeft dus van heel dichtbij het wedstrijdcircus kunnen meemaken. Ook een zwaargewicht dus.

Andere deelnemers zoals Jan Mommersteeg (Achmea/Interpolis in Tilburg) en Jonathan Zandbergen (Polman’s Huis, Utrecht) zijn geen onbekenden in wedstrijdland. Mommersteeg won in 2005 de innovatieprijs tijdens de Zilveren Champignon. Zandbergen werd dit jaar tweede bij de strijd om de Gouden Koksmuts.

Naast deze wedstrijdtijgers is ook jong talent van de partij in Tilburg zoals Lars Albers (Ivy, Rotterdam) en Freddy de Voor (De Kersentuin, Amsterdam). Lars van Galen (De Bloemenbeek, De Lutte) liet in een speciaal persbericht al weten helemaal klaar te zijn voor de strijd. That’s the spirit!

Bianca Roemaat

Eerder verschenen:

Reageer op dit artikel