blog

Nachtwerk

Restaurant

Elke maandag is het oefenen geblazen voor het Nederlandse team dat naar de Bocuse D’Or in Lyon gaat. Op hun vrije dag, gaan coach Marco Polder-vaart, deelnemer Wim Klerks en vaak ook commice Ronald Bellaart, aan de slag. Ze zijn dan druk in de weer met het uitwerken van het vlees- en visgerecht dat ze in Lyon moeten koken.

Nachtwerk

Nu ligt de nadruk op het zoeken naar de juiste smaken, technieken en presentatie. In januari wordt er getraind op tijd. De wedstrijd kent immers een tijdslimiet.

Hoe het Nederlandse team op gaat in hun oefensessies, bleek laatst wel. In Harlingen, waar Marco zijn restaurant heeft, zou die maandag vanuit Noorwegen vis binnen komen waarmee ze ook in Lyon moeten werken. Een mooie manier om alvast het product te verkennen. Maar helaas voor de beide chefs kwam de lading pas ’s avonds aan. Geen probleem. De heren besloten om er nachtwerk van te maken en gingen tot in de kleine uurtjes aan de slag met de wedstrijdvis.

Op 30 december is er weer een generale repetitie voor Klerks en co. Dan komen André van Doorn (Nederlands jurylid tijdens de komende Bocuse D’Or) en Robert Kranenborg (adviseur en ambassadeur van de wedstrijd) de gerechten proeven en keuren. Daarna worden de gerechten gefinetuned.

Het team heeft nog de tijd tot 27 januari, de finaledag voor Nederland. Waarschijnlijk komen er in januari nog heel wat nachtelijke uurtjes werk aan te pas voordat de gerechten staan als een huis.

Reageer op dit artikel