blog

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Restaurant

We zijn nog maar nauwelijks bekomen van het kookspektakel in Lyon afgelopen januari en de nieuwe data voor de wedstrijd Bocuse D’Or al weer bekend.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

De volgende mondiale finale is op 25 en 26 januari 2011. Daarvoor vindt nog de Europese finale plaats, op 30 juni en 1 juli in 2010 in Génève (Zwitserland). De beste zeven landen uit Europa mogen door naar Lyon.

Zover is het nog niet. Eerst de Nederlandse finale nog. Want we hebben een topper nodig die onze culinaire eer vertegenwoordigt in Génève. Op 2 november aanstaande vindt de Nederlandse finale plaats.

Wedstrijdkoks die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via het wedstrijdformulier op de website www.bocusedornederland.nl. Alleen een mailtje sturen met ‘ik doe mee en mijn coach is Gordon Ramsay’, is niet voldoende. De Bocuse D’Or is een serieuze wedstrijd met een officieel reglement. De kok en zijn comice moeten bijvoorbeeld laten weten wat hun leeftijd is, compleet met kopie van hun identiteitsbewijs.

Er zijn al geluiden dat Toine Smulders van Villa Copera uit Tolkamer nogmaals zijn geluk wil proeven. De wereldkampioen en winnaar van De Gouden Koksmuts en de Wynand Vogel Bokaal zou de uitdaging nog een keer willen aangaan. Een jaar geleden zag hij in de Nederlandse finale Wim Klerks (Les Jumeaux, Bennebroek) met de titel naar huis gaan. Nu is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Op 15 mei weten we wie in de Nederlandse finale gaan strijden voor de titel Bocuse D’Or Nederland. Ik ben reuzebenieuwd!

Bianca Roemaat

Meer over Bocuse D’Or

Reageer op dit artikel