blog

Plaatje

Restaurant

Nederland staat bekend als land van de tulpen en molens. Gaat het om topsport, dan scoren we goed bij het schaatsen. Deze twee ingrediënten spelen daarom een hoofdrol op de officiële wedstrijdposter van Nederland op de Bocuse D’Or.

Plaatje

Hierop is de Nederlandse kandidaat, Wim Klerks te zien in een winters landschap met een molen en al schaatsend. Dat laatste heeft vooral te maken met de passie van de chef voor schaatsen.

Wat mij betreft is de poster goed gelukt. Het is een plaatje! Maar het heeft heel wat voeten in aarde gehad tot deze tot stand kwam. Er zijn namelijk verschillende eisen: het land moet meteen te herkennen zijn, de chef moet te zien zijn en er moet iets persoonlijks over hem naar voren komen.

Last but not least is een pakkende slogan nodig. En daar zijn ze bij de Nederlandse organisatie –Stichting Bocuse D’Or- ook goed in geslaagd. ‘Klerks keeps it cool.’ Dat past niet alleen in het winterse landschap op de poster. Het zegt ook nog iets over Wim die bekend staat als een koele wedstrijdkikker.

Reageer op dit artikel