blog

Verantwoord

Restaurant

De kookstrijd in Stavanger is nog maar net geweest en gelijk moet de knop al weer om. De gerechten met lam en zalm kunnen aan de kant. Voor de competitie in Lyon in 2009 moeten de deelnemers aan de slag met onder andere Schotse Angus Beef en Noorse kabeljauw.

Verantwoord

Eerst stond er Noorse kreeft op het menu. Maar omdat in de visvangst duurzaamheid is geboden, is de kreeft geschrapt en vervangen door garnalen en Jacobsschelpen. De organisatie neemt haar verantwoording en dat is een goede zaak.

Het Nederlandse team moet ook weer opnieuw aan de slag met deze opdracht. Dat betekent weer nieuwe gerechten bedenken. En nog eens oefenen en bijslijpen. Ze hebben nog even maar het is zo weer januari 2009.

In september gaan de heren weer aan de bak. Ben benieuwd wat Wim, Ronald en coach Marco nu weer verzinnen met beef, garnalen en Jacobsschelpen. We blijven het hier volgen.

Reageer op dit artikel