blog

Afkicken

Restaurant

Het zit er op voor Wim, Ronald en Marco. Ze zijn niet meer een team. Hun taak, Nederland vertegenwoordigen op de Bocuse D’Or, zit er op. Het team kijkt tevreden terug op hun deelname. Het was een hele belevenis om mee te maken, vond de jongste chef van het drietal.

Afkicken

Persoonlijk was het voor mij de derde keer dat ik in Lyon de wedstrijd meemaakte. Voor mij als Nederlandse journalist was dit toch de mooiste. Eindelijk deed ons land ook mee en dat bracht nog meer spanning met zich mee. Als journalist moet je objectief zijn maar als Nederland deelneemt, ben ik toch chauvinistisch. Net als de Fransen trouwens!

Nu is het afkicken geblazen voor mij en andere Bocuse-gangers. Maar gelukkig niet voor lang. Het hele spel begint weer opnieuw. De Stichting Bocuse D’Or Nederland gaat op zoek naar een nieuw trio dat in 2010 naar Genève afreist om de driekleur te verdedigen. In het najaar komt er een Nederlandse finalewedstrijd. Het winnende team, bestaande uit een chef en comice, gaat samen met hun coach naar Zwitserland. Daar moeten ze zich zien te plaatsen voor de mondiale editie in 2011 in Lyon.

Op onze site, www.missethoreca.nl zullen we de formatie van het nieuwe Bocuse team en de aanloop naar Genève 2010, blijven volgen. En zodra er meldenwaardige zaken zijn, leest u het in mijn blog.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels