blog

Kijken, kijken, kijken

Restaurant

Bocusedeelnemer Marco Poldervaart en zijn team van adviseurs zijn al een aantal weken in touw. Een Friese denktank van topkoks als Marc van Gulick en Gert Jan Vaartjes (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag), Albert Kooy en coach Leendert Klaassens (Stenden University, Leeuwarden) staan Poldervaart bij.

Kijken, kijken, kijken

Ook krijgt hij support van een aantal SVH Meesterkoks. Voordat vast staat met welk heilbot- en kalfsgerecht de Nederlandse deelnemer naar de Europese finale op 8 juni in Genève gaat, is het informatie verzamelen geblazen. Dat betekent veel internetsites bezoeken, dvd’s, films en foto’s bekijken van de creaties van oud-deelnemers. Vooral sterke tegenstanders als Noorwegen, Zweden, Denemarken en Zwitserland hebben de aandacht van het Nederlandse team. Het is dus kijken, kijken en nog eens kijken geblazen.

Samen met coach Leendert Klaassens analyseert Poldervaart de eerder ingezonden gerechten. Styling is daarbij een belangrijk ingrediënt. De kennis en ervaring van Klaassens komt goed van pas. Hij is een ervaren patissier en heeft daardoor veel oog voor het visuele aspect. Dat is handig als je veel moet kijken.

Eerder verschenen:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels