blog

Projectmanager

Restaurant

Naast het runnen van zijn restaurant De Gastronoom in Harlingen, is Marco Poldervaart is de coach van het nationale team aan de Bocuse D’Or. Dagelijks is hij bezig met deze wedstrijd. Naast overleg via de mail of telefoon met de Nederlandse deelnemer Wim Klerks is de coach bezig met veel regelwerk.

Projectmanager

Af en toe voelt Marco zich net een projectmanager. Want met alleen meedenken over het gerecht, is hij er niet. Er komt veel meer bij kijken. De Bocuse D’Or is voor de coach een waar project dat eind januari 2009, na de finale in Lyon, eindigt.

De presentatie van de gerechten is belangrijk om je te onderscheiden van de andere kandidaten. De verschillende gerechtenitems worden daarom in speciale vormen gepresenteerd. Denk bijvoorbeeld aan speciale glazen of pannetjes. Om deze te bemachtigen, moet Marco veel bellen met leveranciers en speuren op het internet. Niet alles is kant-en-klaar te koop. Sommige dingen moeten op maat worden gemaakt. Daarbij moet er wel op het budget worden gelet.

En als straks alle materialen en keukenapparaten die het team nodig heeft bij elkaar zijn gebracht, moet het transport naar Lyon worden geregeld.

Waarschijnlijk gaan de spullen dit keer per auto naar de finaleplaats om er zeker van te zijn dat alles ook aankomt. Want per vliegtuig kan er wel eens wat in de lucht blijven hangen, zo bleek in Stavanger waar Wim een koffer miste.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels