blog

Blog: Omgaan met zwaar weer voor de horeca

Restaurant

Momenteel hebben de restaurants het zwaar, en niet alleen in Nederland, ook de Belgische restaurants krijgen hun zaak maar met moeite gevuld. De weekenden lukt vaak nog wel, maar wat doe je op door-de-weekse dagen? Lege stoelen leveren niets op…

Blog: Omgaan met zwaar weer voor de horeca

Gezinnen binnenhalen! Maar dat is niet heel makkelijk, want de momenten waarop ‘gezinnen’- en dat is een flink grote doelgroep voor de meeste horecagelegenheden – naar een restaurant gaan is erg afhankelijk van hun eigen schema. Het moderne gezin, heeft nu eenmaal een druk sociaal leven. Doordeweeks is er weinig tijd om uitgebreid uit eten te gaan. De twee banen, school en sportclubjes eisen de aandacht op. Tevens is er weinig of minder te besteden budget. Daarnaast zijn wij er met z’n allen erg bewust van hoe gezond ons eten moet zijn. Dus gezond eten, het kleinere budget en de overvolle agenda’s zijn drie punten waarop de horeca naar mijn idee moet inspelen.

Creatief

Ondernemen dus! Appeltje eitje, zou je denken, want ja, waarom ben je anders voor je zelf begonnen? Je eigen ideeën en creaties aan de wereld tonen, gokken, beproeven, aanpakken en doorgaan. Een gezonde maaltijd, die weinig kost, en met snelheid geserveerd. Daarmee zul je als horeca op doordeweekse dagen kunnen scoren. De doelgroep is niet super groot, dus wederom zul je op diverse manieren je creativiteit moeten inzetten als ondernemer. Het geld op zoeken, je beoogd publiek kietelen.

Weekend

Weekend… Een moment waarop gezinnen en families wel tijd hebben om samen uitgebreid te genieten van eten en drinken en dingen te vieren. En tijdens die gebeurtenissen kun je als ‘horecabaas’ best een centje verdienen aan dit publiek, want gezelligheid mag wat kosten. Om in dit tijdperk te overleven als horecabedrijf zul je dus uit een nieuw vaatje moeten tappen en dat is niet voor iedereen weggelegd. Knallen, je moment kiezen, bewust ondernemen, en niet alles als vanzelfsprekend nemen…. Family express diner schijnt de nieuwe trend te zijn!

Reageer op dit artikel