blog

Frisse blik

Restaurant

Dat is prachtig om te zien. Twee jonge meiden die vol enthousiasme aan de slag zijn in het horecabedrijf van hun vader. Met hun frisse blik zorgen ze voor nieuw elan. Je ziet het enthousiasme in de ogen van Juul en Floor Gesthuizen van Steak’m in Didam.

Frisse blik

In het bedrijf van je ouders werken, is niet vanzelfsprekend. Als telg uit een ondernemersfamilie had ík er niet aan moeten denken om in dit familiebedrijf te stappen.
Juul Gesthuizen uit Didam was eerst niet van plan om bij de Ploccos Horeca Groep van haar ouders te gaan werken. Tot haar vader voorstelde om een van de omzetverliezende zaken onder de loep te nemen.
Als ondernemer kun je een adviseur inhuren maar om je dochter ernaar te laten kijken, is een lovenswaardig idee. Deze horecavader legde als het ware het lot van dit bedrijf in handen van dochterlief. Dat doe je alleen als je kunt loslaten en vertrouwen hebt. Dat is moedig en mooi om te zien.
De dochter in kwestie kwam met een bedrijfsplan om van een oubollig zalencentrum een modern steakrestaurant te maken. Dat haar idee werkelijkheid zou worden, had ze niet gedacht. Dat de omzet een flinke boost zou krijgen, ook niet.
Juul werd zo gegrepen door haar plan dat ze toch in het horecabedrijf stapte. Daar werkt ze nog steeds, samen met haar zus Floor. Ook hun andere zus, broer en Juuls vriend zijn allemaal actief in de bedrijven van hun ouders. Ieder doet waar hij of zij goed in is.
Er wordt veel gebrainstormd. Zo komen ze tot ideeën voor activiteiten als ‘brei before you die’ (een brei-avond voor vrouwen) maar ook een magisch theater met een diner. Dat kunnen ze goed gebruiken. Want zeker op het platteland moet je reuring maken om gasten te laten weten dat je er bent, en ze naar je toe te lokken. Dat doen Juul en Floor heel succesvol met Facebook.
Waar een frisse blik al niet toe leidt. Maar het begint allemaal bij de ouders die openstaan voor de nieuwe generatie en hun kansen gunnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reageer op dit artikel