blog

Vacature: de allerleukste baan van Nederland

Restaurant 27727

W ij hebben een stoel voor je gekocht, hij staat al aan onze personeelstafel. Onze tafel boven is de gezelligste tafel van ons restaurant. Eigenlijk jammer voor onze gasten dat ze er nooit aan zullen zitten, deze tafel is namelijk alleen van ons, en misschien binnenkort ook een beetje van jou.

Vacature: de allerleukste baan van Nederland
Wouter Verkerk

Hier beginnen we de dag, bespreken en proeven we de specialiteiten en om een uur of vier eten we hier samen de lekkerste personeelsmaaltijd van de stad. We betalen je een prima salaris en aan het einde van het jaar verdelen we 35 procent van de winst onder onze medewerkers. Meestal is dat iets meer dan een maandsalaris per persoon, vorig jaar iets minder, maar toen zijn we wel met het hele team naar New York geweest.

Je bent bij ons eens in de maand een weekend vrij en we proberen zoveel mogelijk binnen de uren te blijven die we met je hebben afgesproken. Wel vragen we van je tijdens pauzes, proeverijen en onze wekelijkse nazit op zondagavond de ‘urenteller’ uit te zetten.

We geloven dat je in ons vak nooit bent uitgeleerd, voor iedereen is er dus altijd een leertraject waar de eigenaren je met veel enthousiasme in zullen begeleiden. Wij willen je vooral een meester maken op het gebied waar jij het meest plezier in hebt, laat ons bij je sollicitatie dus vooral weten waar we je mee kunnen helpen. ‘Al het goede begint bij jezelf.’

Wij denken dat we pas echt goed voor onze gasten kunnen zijn, als het onszelf ook goed gaat. Wij denken zelfs dat we onze gasten pas echt goed kunnen verwennen, als we iedere dag zelf voelen hoe fijn het is om verwend te worden. En als we dat bij onze gasten doen met lekker eten, lekker drinken en oprechte persoonlijke gastvrijheid, waarom bij onze medewerkers dan niet?

Ik hoor je denken. ‘Er zal wel een addertje onder het gras zitten.’ Nou, vraag maar aan de mensen die bij ons werken, dat addertje is er niet. Wat we van jou vragen, is dat je iedere gast en collega precies zo behandeld als hoe jij op je verjaardag behandeld wil worden. Dan blijft het hier druk en blijft het hier een klein paradijs op aarde…

Misschien is het wel een sprookje, en lukt het niet om in ieder bedrijf deze beloftes te doen. Maar de toon maakt toch de muziek? Waarom vertel je nieuwe mensen niet wat meer over de manier waarop je wilt werken in plaats van alleen maar op te sommen wat jij allemaal van hen wilt?

Bovenstaande vacature doet naar de meelezende gast en aspirant-nieuwe medewerker zoveel meer dan de standaard Gezocht: Flexibel, 0-uren oproepkracht, ervaring vereist, hard werken, niet zeuren, echte horecaffers, bek houden en ‘zo hebben wij het ook moeten leren!’ Denkt u niet?

www.wouterverkerk.nl

Reageer op dit artikel