fotoreportage

The Dylan opent Brasserie OCCO

Restaurant

Hotel The Dylan in Amsterdam heeft Brasserie OCCO geopend. Een stijlvolle, maar toegankelijke toevoeging op f&b gebied aan het hippe vijfsterrenhotel aan de Keizersgracht. Het eveneens Amsterdamse FG Stijl zorgde voor het ontwerp.

The Dylan opent Brasserie OCCO

FG Stijl ( www.fgstijl.com) is de vaste interieurontwerper van The Dylan. Het Amsterdamse designbureau zorgde voor Brasserie OCCO voor een moderne inrichting met een klassieke twist.

Brasserie OCCO ontleent zijn naam aan Lucas Pompejus Occo, één van de regenten uit de tijd dat het Rooms Katholieke Oud Armen Huis in het pand gevestigd was. Aan de basis van het Armenhuis stond naast Occo, regent Jean Baptiste Barbou, wiens naam vereeuwigd is in Bar Barbou. Beiden zijn duidelijk aanwezig met hun familiewapens in de Regents room.

OCCO (32 couverts) serveert dagelijks voor lunch en diner een toegankelijk menu, van pure smaken. ‘Gewoon lekker eten in een inspirerend interieur, mooie wijnen en persoonlijke service’, aldus The Dylan zelf. Executive Chef Dennis Kuipers is, naast Michelin-restaurant Vinkeles, ook chef van de Brasserie alsmede het gehele Dylan hotel)

 

Foto’s: James Stokes

Reageer op dit artikel