fotoreportage

Ziggo Dome en restaurant Beat scoren bij concertbezoeker

Restaurant

Zowel Ziggo Dome in Amsterdam als het inpandige restaurant Beat hebben al snel de na de start de harten veroverd van concertbezoekers. De eerste vanwege zeker de geweldige akoestiek, Beat vanwege het concept, de f&b en het interieur.

Ziggo Dome en restaurant Beat scoren bij concertbezoeker

Het restaurant is gevestigd op de eerste verdieping van de nieuwe concertzaal, pal naast de Amsterdam ArenA en de Heineken Music Hall. Het beheer is in handen van de Vermaat Groep. De inrichting van Beat bleef ook in eigen beheer, Hendrik Franken, manager marketing & business development bij Vermaat en zijn team deden dat in samenwerking met design-adviseur Marc Oelricht.

Het interieur kenmerkt zich door tal van attributen uit de muziekwereld. Zo is er wand compleet bekleed met luidsprekers, een met lp’s en een met flightcases. De zwart met metalen randen afgezette koffers waarin apparatuur voor bands wordt vervoerd. Boven de centrale bar bungelen een paar honderd microfoons aan een draad.

400 zitplaatsen

Het restaurant oogt stoer en door de diverse soorten meubilair (zithoeken, statafels, barkrukken en terrastafels) dynamisch. Met 400 zitplaatsen is Beat één van de grootste restaurants van Amsterdam en is ook buiten concert- en evenementdagen in Ziggo Dome geopend; van woensdag tot en met vrijdag van 11.30 uur tot sluit.

Tijdens de diners voorafgaand aan concerten klinken de DVD’s van live concerten door de grote ruimte van 1100 m2. Op een drietal videowalls zijn de concerten te bewonderen.

Shared dining

Het f&b concept spreekt de bezoekers aan. De keuken van Beat laat haar gasten culinair genieten van een uitgebreide shared dining kaart. Smakelijke gerechten uit de Noord Amerikaanse en Internationale keuken worden bereid in de grote open keuken en zijn bedoeld om samen met elkaar aan tafel te delen. De pay-off van Beat (besides music you only need good food) past perfect.

De Vermaat Groep verzorgt binnen Ziggo Dome ook alle partyservice activiteiten, de memberlounge en de foodbarren op de live avenue. Waar La Place alom aanwezig is. Vermaat verzorgde ook de opening met een walking diner voor 850 genodigden.

Akoestiek

Dat was voor het eerste optreden in de hal, die uitblinkt met haar akoestiek. Op zondag 24 juni mocht Marco Borsato Ziggo Dome feestelijk openen. De nieuwe concertlocatie is speciaal ontwikkeld voor live concerten van (inter)nationale artiesten en biedt ruimte aan zo’n 17.000 bezoekers.

Daarna volgde de Amerikaanse rockband Pearl Jam (26 en 27 juni) en staan wereldacts als Sting, Madonna, Paul Simon, George Michael, Lady Gaga , Lionel Richie en Radiohead op de agenda.

Foto’s: Vermaat Groep en Hans Schmeinck

Reageer op dit artikel