fotoreportage

Valuas-kok wint vijfde kwartfinale Zilveren Champignon

Restaurant

Sander van Zantvliet, werkzaam in de keuken van sterrestaurant Valuas in Venlo, heeft op 28 augustus op de Floriade in Venlo de vijfde kwartfinale van de strijd om de Zilveren Champignon gewonnen.

Valuas-kok wint vijfde kwartfinale Zilveren Champignon

Van Zantvliet nam het op tegen Anne Koop Zwigt van restaurant Prins Heerlijck in Beesterswaag. Naast champignons kookten beide deelnemers met halsbroodje van kalfsvlees en Hereford rundlonghaas gecombineerd met maïs uit de blackbox.

De jury bestond dit keer uit Francisco van Duin (chef-kok bij Sodexo), Meesterkoks Matieu Basemans en Hein Willemsen.

De winnaar gaat door naar een van de twee halve finales die in september plaats vinden. Op 4 september is er nog een laatste kwartfinale. Wie uiteindelijk met de Zilveren Champignon aan de haal gaat, wordt op  2 oktober tijdens de finale bekend.

Reageer op dit artikel