fotoreportage

Foto’s: Food Professional Day 2014

Restaurant

Zo’n 170 professionals uit de horeca lieten zich op maandag 24 maart informeren over tal van thema’s waar wetenschap en keuken elkaar ontmoeten. In Rijn IJssel Vakschool Wageningen en Hotel de Nieuwe Wereld vonden tal van worskshops plaats. Angélique Schmeinck sprak over creativiteit en het inzetten van algen voor gerechten. Peter Klosse hield een warm pleidooi voor het Nederlandse product. Geert Jan Vaartjes en Caroline Zeevat lieten de culinaire mogelijkheden van onkruid zien en proeven. Professor Harry Wichers (Wageningen UR) ging in op allergenen. Er waren diverse aanbieders van regionale producten aanwezig en er waren proeverijen. ’s Middags moesten de deelnemers zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met het uitsnijden van reebok. Driesterrenkok Jonnie Boer ging samen met professor Eddy Smid (Wageningen UR) in op de praktijk en wetenschappelijke kant van fermentatie.

Foto’s: Food Professional Day 2014
Reageer op dit artikel