fotoreportage

Happy Panda, Cumbaya

Restaurant

De inrichting van Happy Panda heeft veel invloeden van de oude Chinese cultuur en kunst. Het opvallende, in ronde vormen opgebouwde plafond is een van de belangrijkste voorbeelden. Deze is geïnspireerd op de vorm van een Chinese tempel.

Happy Panda, Cumbaya

Locatie: Paseo San Francisco, Cumbaya, Quito, Ecuador
Type: restaurant
Openingsdatum: april 2013
Stijl: Chinees
Kleuren: wit, rood-roze
Materialen: triplex, stof, billboard reclame drukwerk, bamboe vloeren, laser gesneden acryl, wit graniet. Bouwmaterialen zijn moeilijk verkrijgbaar in Ecuador. De grote groei van van de bewegwijzering en billboard reclame-industrie heeft geleid tot een wildgroei van CNC-machines, lasersnijmachines en printers. Doordat er bij het ontwerpen van het project gebruik gemaakt is van deze technieken werd de behoefte aan geschoolde arbeidskrachten beperkt en de werden de bouwtijd en kosten verlaagd. Deze strategie is het meest zichtbaar in de Chinese rolschildering op de muur van het restaurant.
Foto: Hou de Sousa/Jay Vandermeer 
Design: Hou De Sousa

Reageer op dit artikel