fotoreportage

Sansibar, Düsseldorf

Restaurant

Sansibar in de nieuwe vestiging van het Breuninger-warenhuis in Düsseldorf is de eerste vastelandvestiging van het beroemde restaurant op het waddeneiland Sylt. De ontspannen en informele sfeer van het oorspronkelijke restaurant moest de architect overdragen op de metropool aan de Rijn.

Sansibar, Düsseldorf

Om de sfeer van Sylt te evenaren, gebruikte de designer materialen als oud hout voor de lambrisering en tafels van massief eiken. De vloerbedekking heeft een rustiek ruw oppervlak in een lichte leisteenkleur. De muren hebben bijpassende zandtinten. Ook de vier houten hutten zijn een link naar Sansibar op Sylt. Maar er is meer. In de wijnkelder op Sylt, een gewelf onder de houten hut, liggen maar liefst 30.000 wijnflessen opgeslagen, ter waarde van miljoenen euro’s. Bij het zusterbedrijf mag wijn dan niet ontbreken. De wanden en het plafond bij de stamtafel zijn gelambriseerd met wijnkratten. Een raam in de lambrisering, biedt een kijkje in de goed gevulde wijnkelder. De lampen in deze intieme nis zijn gemaakt van wijnflessen en op de kaart staan 350 wijnen. Naast deze mooie wijnen heeft Sansibar een bijzondere menukaart. De keuken serveert zowel hartige worst als de fijnste kaviaar. Iets wat past bij het verwende publiek van het luxe warenhuis.

Locatie: eerste verdieping van de nieuw vestiging van Breuninger in Düsseldorf
Type: restaurant met bar, uitzicht op binnentuin van Breuninger, 130 zitplaatsen, uitgebreide wijnkaart en een keuken met klassiekers als Sylt Oesters en worst, maar ook kaviaar, steaks en hamburgers (29 euro).
Open: oktober 2013
Ontwerp: informeel en ontspannen sfeer van het oorspronkelijke restaurant: twee grote massieve tafels in het midden van het restaurant, kandelaars boven de tafels zorgen voor sfeerverlichting, cabines in de vorm van een strandhut, langs gevel tafels en stoelen, een muurontwerp dat doet denken aan een oude wijnkelder, grote stamtafel in huiselijke nis, bar
Kleuren: lichte tinten die verwijzen naar het oorspronkelijk restaurant op Sylt, zoals zandtinten, leisteenkleur, hout.
Designer: Dittel | Architekten
Site: Sansibarbybreuninger.de

Reageer op dit artikel