fotoreportage

Foto’s: Bistro Noord in Amsterdam

Restaurant

In Amsterdam is op het NDSM terrein, naast het Brooklyn Hotel, Bistro Noord van start gegaan. Bistro Noord is open voor lunch en diner. ‘Een ambachtelijk restaurant met ouderwets goed service,’ zeggen de eigenaren, de broers Evert en Hugo te Pas. Zij runden samen acht jaar Restaurant te Pas, ook in Amsterdam en gaan nu de stap maken naar een grotere locatie. ‘Bar, restaurant en patisserie in een warme royale setting met een professioneel oog voor detail,’ zeggen ze zelf over Bistro Noord.

Foto’s: Bistro Noord in Amsterdam

‘We zijn een ambachtelijk bedrijf en maken alles zelf met de beste ingrediënten. Denk hierbij aan het Weiderund van Texel en Heidehoeve varkensvlees. Met onze Texas Smoker – een rookoven waarin we op appelhout het vlees langzaam garen – maken we kippenpootjes, shortribs en pulled pork. We werken met jongeren die dolgraag verder willen in de horeca. Ze krijgen bij ons het vak geleerd van doorgewinterde horecamensen (55+)  die wij deels via het UWV hebben gevonden.’

Boven de bistro is een bovenruimte met dakterras die gehuurd kan worden voor besloten diner, workshop, vergadering of feestje.

De foto’s zijn gemaakt door Jan Bartelsman.

Reageer op dit artikel