fotoreportage

Binario 11, Milaan

Restaurant

Binario 11, in het centrum van Milaan, is een lunchroom met eigen bakkerij. Het bakkerijgedeelte op de begane grond is versierd met reproducties van de renaissancekunstenaar Agnolo Bronzino en er is een zwarte achterwand met gedichten van Giovanni Pascoli. Deze verklaren het proces van het maken van brood. Verder is er gebruik gemaakt van bakstenen en industriële verlichting. In de ‘eetkamer’ wilde de ontwerper een romantische sfeer creëren met verwijzingen naar de Oriënt Express.

Binario 11, Milaan

Locatie: centrum van Milaan
Openingsdatum: 2013
Oppervlakte: 150 m²
Materialen: reproductie van renaissanceschilder Agnolo Bronzino, hout, industriële verlichting, bakstenen, zwart-witte schaakbordvloer, de ‘poten’ van de vitrine in het eetgedeelte bestaan uit koffers.
Foto: Daniele Domenicali – www.danieledomenicali.com 
Designbureau:Andrea Langhi Design

Reageer op dit artikel