fotoreportage

Llama, Kopenhagen

Restaurant

Een donkere kelder in Kopenhagen is verbouwd tot een Zuid-Amerikaans restaurant. Alle muren en vloeren van Llama in Kopenhagen zijn bekleed met handgemaakte Mexicaanse cementtegels.

Llama, Kopenhagen

Naast de kleurrijke tegels bestaat het interieur uit zwarte meubels, koperen lampen een levendige groene muur. Het restaurant heeft een bar en drie eetruimtes. De trap is afgeschermd door glazen wanden. Llama behoort tot het Deense merk Cofoco. Het in 2000 opgerichte merk bestaat nu uit tien restaurants, vijf eetwinkels en een assortiment etenswaren dat verkocht wordt in Deense supermarkten.

Locatie: kelderruimte omgetoverd tot restaurant in Kopenhagen
Type: Zuid-Amerikaans restaurant
Capaciteit: 180 zitplaatsen in drie verschillende eetruimtes en aan de bar
Kenmerken: vloeren en muren betegeld met kleurrijke Mexicaanse cementtegels, zwart meubilair (ronde en rechthoekige tafels, barkrukken, banken), een wand van planten die op verschillende hoogtes hangen, zwarte stalen steunbalken waaromheen ‘bartafels’ zijn gebouwd met barkrukken, geen ramen in de eetruimtes
Open: mei 2014
Site: Llama www.llamarestaurant.dk
Design: Kilo (Lars Larsen) en Big (Jakob Lange)

Reageer op dit artikel