fotoreportage

Foto’s: Foodprofessional Day

Restaurant

Vis, schaal- en schelpdieren was het hoofdthema van de vijfde Food Professional Day op 23 maart in in Hotel De nieuwe wereld in Wageningen. Wetenschappers van Wageningen UR en verschillende chefs gaven demo’s en lezingen over thema’s als werken met duurzame paling, sushi, zeegroenten en feiten en fictie over kweekvis. Doel is om kennis te delen tussen wetenschappers en koks. Naast luisteren was het proeven geblazen. Zo was er een bonbon met zeegroente.
Sterchef Syrco Bakker (Pure C) vertelde over een test en zoektocht naar de ideale visbouillon. Edwin Vinke (De Kromme Watergang, twee Michelin-sterren) ging in op het koken met zout water en het gezondheidsaspect. Hans Everse van Zilt-E verzorgde de lunch die bestond uit brood en soep gemaakt op basis van Oosterscheldewater.

Foto’s: Foodprofessional Day
Reageer op dit artikel