fotoreportage

Foto’s: Joseph Aan de Poel in Aalsmeer

Restaurant

Aan de Stommeerweg in Aalsmeer is het tweede Joseph-concept geopend. Eigenaar Jos Bölte en zijn vrouw Marga Dekker openden eerder Bar Bistro Joseph en cocktailbar Josephines in Hoofddorp. Joseph Aan de Poel is een restaurant, cocktailbar met terras aan de Kleine Poel bij Jachthaven Dragt in Aalsmeer. Zowel binnen als buiten heeft de zaak 75 zitplaatsen.

Foto’s: Joseph Aan de Poel in Aalsmeer

Nadat het voormalige restaurant in de haven failliet ging, zochten de havenbeheerders een nieuwe exploitant voor het pand. Ze kwamen in contact met Jos Bölte. ‘Ik was aan het nadenken over een nieuw horeca concept’ vertelt Jos, ‘en toen deze kans zich voordeed heb ik die gegrepen. De locatie is geweldig maar omdat er veel aan moest gebeuren, ben ik op zoek gegaan naar investeerders en hebben we dit project samen rond gekregen.’

Estida heeft het interieur ontworpen. Bij de inrichting zijn dezelfde vintage accenten gebruikt die ook in de het bestaande Joseph en Josephines aanwezig zijn. De typische huiskamersfeer, die bereikt is door het toepassen van van warme kleuren, leer, hout en luxe stoffen, kenmerkt vooral het bar-gedeelte van Joseph aan de Poel. De absolute eyecatcher in het geheel is de dertien meter lange bar die gemaakt is van op elkaar gestapelde houten planken en die doorloopt naar het restaurant gedeelte.

Het restaurant-deel heeft een glazen puntdak met een glazen plafond. De daartussen hangende lampen zorgen voor de verlichting. Ook de middelste rij tafels hebben een verrassend detail want de tafelbladen zijn gemaakt van het glanzende dek van een Riva boot. De stalen frames met industriële verlichting kunnen door de breedte van het pand heen en weer worden geschoven.

Reageer op dit artikel