fotoreportage

Foto’s: Dierlijk vegetarisch restaurant Vanimal

Restaurant

Vanimal is een nieuw vegetarisch restaurant in Kennedy Town in Hongkong. Dit kleine designrestaurant speelt in het interieur op artistieke wijze met contrasten in materialen. Dieren en de natuur dienen als inspiratiebron. Dit zit besloten in de naam: Vanimal (animal), een naam die ook verwijst naar de vegetarische kaart.

Foto’s: Dierlijk vegetarisch restaurant Vanimal

Het interieur in Vanimal bestaat uit organische vormen uit de natuur. Het is niet machinaal ontworpen. ‘Gasten worden nieuwsgierig naar wat ze zien’, zegt designer Frank Leung van Via. Eén van de eyecatchers is een houten sculptuur van 5 meter lang. Door de stalen poten, ronde vormen en hoogteverschillen lijkt het op een bewegend dier.
‘Eigenaar Paul Hui van de beroemde ‘private kitchen’ Fa Zu Jie wilde een modern restaurant, met artistieke elementen waar het plezier vanaf straalt’, zegt Leung. Voor deze opdracht waren Jean Michel Basquiat’s kunstwerken en Antonio Gaudi’s Park Güell in Barcelona de inspiratiebronnen.

Stoelrug is dierenkop

De stoelen, fauteuils, barkrukken en tafels zijn allemaal op maat ontworpen door Via. Midden in de zaak staat een grote glazen tafel met veertien stoelen die zorgt voor een gemeenschappelijke sfeer. ‘We kozen voor een glazen tafelblad zodat het niet kolossaal lijkt. Bovendien vinden wij de schaduwen door het glas op de vloer een extra dimensie geven.’ Voor de ramen staan kleinere tafels. De ruggen van de daarbij horende stoelen bootsen de koppen van dieren na’, lacht Leung. De verschillende vormen, texturen en kleuren geven Vanimal een levendige sfeer.

Reageer op dit artikel