fotoreportage

Foto’s: De Kroon Amsterdam gerestyled

Restaurant

De tweelingbroers Dick en Ton Poppes hebben De Kroon op het Rembrandtplein in Amsterdam, verbouwd. De Kroon is een van de drie bedrijven van de familie Poppes. Ze beheren naast De Kroon ook Van Rijn en Escape, zowel de club als het café. 

Foto’s: De Kroon Amsterdam gerestyled

Ton Poppes: ‘De Kroon kent nu drie verschillende ruimtes: restaurant met half open keuken, lounge ruimte in het midden en de serre, met uitzicht op het Rembrandtplein. In deze serre kleine zitjes waar gasten kunnen borrelen en een cocktail kunnen drinken. Eten kan hier ook nog steeds in de treinzitjes.

‘De grote ijzeren zuilen in het midden van het pand zijn weer zichtbaar. De oude bar is gerestaureerde en de rariteiten in de vitrines boven de bar hebben we in ere hersteld.’ Blikvanger in de keuken is een Josper Grill. De chefs zijn er tot middernacht en rond deze tijd wordt de lounge omgetoverd tot een club waar je kan dansen tot diep in de nacht. ‘Er zijn weinig locaties in de stad waar je deze functies gecombineerd ziet in één bedrijf,’ aldus Ton Poppes. 

De Kroon bevindt zich op de eerste etage in een pand op het Rembrandtplein. Pandeigenaar is Caransa.

De Kroon opende voor het eerst zijn deuren in 1898 in het hartje van Amsterdam op het Rembrandtplein, en is een begrip in de hoofdstad. De naam is te danken aan koningin Wilhelmina die dit zelfde jaar benoemd werd als koningin der Nederlanden. De familie Poppes exploiteert De Kroon nu ruim 25 jaar. 

Reageer op dit artikel